ایسوس با انتشار بایوس جدید مادربردهای خود را برای پشتیبانی از ویندوز 11 آماده کرد
شرکت ایسوس به تازگی با انتشار بایوس های جدید برای انبوهی از مادربردهای خود اعلام کرده است قابلیت TPM یا Trusted Platform Module را بر روی آن ها فعال سازی کرده و هم اکنون کاربران می توانند با بروزرسانی مادربردهای خود، سیستم عامل ویندوز 11 را بر روی دستگاه های مبتنی بر آن ها نصب کنند. جزییات بیشتر از این بایوس های جدید و نحوه دانلود آن ها را در زیر خواهید یافت.
مایکروسافت پس از معرفی سیستم عامل ویندوز 11 اعلام کرد که کاربران برای اینکه بتوانند آن را بر روی دستگاه های خود نصب کنند باید حداقل سیستم موردنیاز آن را در اختیار داشته باشند. یکی از مواردی که مایکروسافت در لیست حداقل سیستم موردنیاز ویندوز 11 گنجانده بود، قابلیت TPM است. با توجه به اینکه این قابلیت بر روی بخشی از مادربردها و پردازنده ها در دسترس کاربران نیست و یا با عنوان و نام دیگری معرفی شده است، این موضوع با حاشیه های فراوان و اظهار نظرهای گوناگونی همراه شد.
به نظر می رسد که ایسوس تصمیم گرفته است با ارتقا بایوس مادربردهای خود این مشکل را برطرف کرده و استفاده از قابلیت TPM و کار نصب ویندوز 11 بر روی دستگاه های مبتنی بر این محصولات را ساده کند. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی این شرکت، این بایوس جدید هم اکنون برای بسیاری از مادربردهای این شرکت که بر تراشه های اینتل و AMD مبتنی هستند منتشر شده و در دسترس کاربران قرار دارد.
ایسوس همچنین اعلام کرده است که این بایوس جدید برای تراشه های تولید شده در سال 2017 و پس از آن منتشر شده است و شامل پردازنده های Kaby Lake نیز می شود.
قابلیت TPM در واقع سبب بهبود امنیت کلی دستگاه شده و موجب می شود که با انجام فرآیندهای رمزنگاری بر روی قطعات سخت افزاری، از حمله به فرآیند Boot سیستم عامل جلوگیری شود. کاربران در طی روزهای اخیر و پس از معرفی ویندوز 11 در یافتن این قابلیت بر روی دستگاه های خود و نحوه فعال سازی آن با مشکلات متعددی روبرو شده اند. هم اکنون می توان بر روی بخشی از پردازنده ها این قابلیت را با عنوان PTT یا PSP fTPM نیز یافت.
مایکروسافت به تازگی در تلاش است که تولید کنندگان قطعات سخت افزاری را تشویق کند تا قابلیت TPM 2.0 را به صورت خودکار بر روی محصولات خود فعال سازی کنند.
بایوس های جدیدی که ایسوس منتشر کرده است انبوهی از مادربردهای این شرکت را در بر می گیرد اما باید گفت هنوز محصولات زیادی هستند که این بایوس جدید برای آن ها منتشر نشده است. برای اینکه از انتشار این بایوس برای مادربرد خود اطمینان حاصل کنید به این لینک رفته و نام آن را جستجو کنید. هنگامی که مادربرد خود را پیدا کردید بایوس جدید آن را دانلود کرده و آن را با روش های بروزرسانی به مادربرد خود انتقال دهید.
اگر از نام و عنوان مادربرد خود اطمینان ندارید به منوی استارت بروید و کلمه Run را جستجو و این برنامه را اجرا کنید. سپس در این برنامه عبارت msinfo32 را تایپ کرده و اجرا کنید. به این ترتیب می توانید عنوان مادربرد خود را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که بهتر است پیش از بروزرسانی بایوس مادربرد خود از اطلاعات مهم و حیاتی، یک پشتیبان تهیه کنید.
تاکنون بخشی از تولید کنندگان مادربردها، راهنمایی ویژه برای ارتقا محصولات خود و بهبود سازگاری آن ها با ویندوز 11 منتشر کرده اند. شرکت هایی همچون ازراک، MSI و بایواستار نیز اطلاعاتی مبنی بر نحوه آماده سازی مادربردهای خود برای پشتیبانی از ویندوز 11 در اختیار کاربران قرار داده اند.
در پایان می توانید فیلم آموزشی را در این خصوص مشاهده نمایید.